Sara Simović

Sara Simović je rođena 25.10.1998. godine u Kragujevcu. Završila OŠ „Moma Stanojlović“ i nižu muzičku školu „Miloje Milojević“ – smer gitara. Upisala je Prvu kragujevačku gimnaziju i iz nje izašla kao nosilac Vukove diplome. Od svoje sedme godine uporedo je išla u Dramski studio Doma omladine u Kragujevcu, u kojem je provela narednih dvanaest godina. Studije glume u Novom Sadu, u klasi profesora Borisa Liješevića, upisala je 2017. godine.

Kao aktivni član pozorišta „Promena“ igrala je u predstavama „Prijemni ispit“ i „Jednočinke“ u režiji profesora Borisa Liješevića. Za vreme studija igrala je u mjuziklu „Kosa“ Pozorišta mladih (2019), predstavi „Velika depresija“ Srpskog narodnog pozorišta (2020). Zaigrala je u ulozi Dajane u petoj sezoni serije „Ubice mog oca“ (2021). Igrala je u predstavi „Čoveče ti si mlad“ Savremenog pozorišta u Kragujevcu (2019). Igrala je u filmovima Tamare Todorović „Vozi me na more“ (diplomski film) i „Roze“ (2018) gde je na „Filmskom frontu“ u Novom Sadu osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu.

Nagradu Fondacije „Mali princ“ dobila je za školsku 2020/2021. godinu kao najuspešniji student Dramskog departmana Akademije umetnosti.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Sara Simović je rođena 25.10.1998. godine u Kragujevcu. Završila OŠ „Moma Stanojlović“ i nižu muzičku školu...