Vladimir Bogdanović

Vladimir Bogdanović rođen je 1992. godine u Boru. Pohađao je „Školu za muzičke talente“ u Ćupriji, gde je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasama Relje Ćetkovića i Nevene Busarac (violončelo), odnosno Aleksandra Blagojevića (kontrabas). Osnovne studije violončela upisao je u klasi Imrea Kalmana na Akademiji umetnosti UNS.

Kao solista, član orkestara i kamernih ansambala nastupao je širom zemlje i u inostranstvu. Odlikovan je brojnim nagradama i priznanjima. Proglašen je laureatom Međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ u Beogradu (sa kvartetom) 2008. godine i laureatom Festivala gudača u Sremskoj Mitrovici 2009. godine. Izdvajaju se i prva nagrada na Festivalu gudača 2006. u Sremskoj Mitrovici, druga nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu 2007, prva nagrada na republičkim takmičenjima u Nišu i Beogradu 2008. te prva nagrada na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu 2013. godine.

Sa orkestrom „Škole za muzičke talente“ u Ćupriji nastupao je na koncertima u Trstu i Monci, a sa školskim kvartetom svirao je u Novom Sadu, Beogradu, Paraćinu, Jagodini, Senti, Nišu. Redovan je član orkestra Camerata Academica. Sa ansamblom Jeunesse moving orchestra nastupao je u Skoplju, Bitoli, Ohridu, Kruševcu, Novom Sadu, Aradu i Temišvaru, a sa L‘Orchestre des Jeunes d‘Europe Centrale et des Balkans svirao je u Moneasi, Aradu, Temišvaru, Segedinu, Avinjonu i Oranžu.

Nagradu „Mali princ“ dobio je kao najuspešniji student Muzičkog departmana Akademije umetnosti UNS za školsku 2013/2014. godinu.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Vladimir Bogdanović rođen je 1992. godine u Boru. Pohađao je „Školu za muzičke talente“ u Ćupriji, gde je...