Milan Milanov

Milan Milanov rođen je 1989. godine u Novom Sadu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu studira od 2008. godine u klasi prof. Ivice Maruševića. Trenutno je student Master studija Kontrabasa na istoj instituciji.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja među kojima se ističu prve nagrade na Prvom i Drugom internacionalnom takmičenju za kontrabas u Beogradu 2010. i 2011. godine. Pohađao je brojne seminare i učestvovao je u međunarodnim projektima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Bio je učesnik „Orkestralne akademije“ jula 2009. godine na ostrvu Hvar u Hrvatskoj.

Njegovo dvomesečno usavršavanje u SAD podržao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. U oktobru 2011. godine bio je predstavnik Akademije umetnosti u međunarodnom projektu „Evropski studentski kamerni orkestar“, u okviru kojeg je sa studentima iz 16 zemalja Evrope nastupao na koncertima u nekoliko gradova Zapadnog Balkana.

Stalni je član Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Pored orkestarskog i kamernog muziciranja, nastoji da promoviše kontrabas kao solistički instrument u širokom rasponu njegovih interpretativnih sposobnosti.

Nagradu Fondacije „Mali princ“ dobio je kao najuspešniji student Muzičkog departmana za školsku 2011/2012. godinu.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Milan Milanov rođen je 1989. godine u Novom Sadu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu studira od 2008. godine u klasi...