Aleksandra Obradović

Aleksandra Obradović rođena je 1978. godine u Prištini. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 2002. godine, na Katedri za engleski jezik i književnost. Studijski program Novi likovni mediji na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upisala je 2007. i završila 2011. godine.

Od 2007. godine izlaže na grupnim izložbama i učestvuje na festivalima fokusiranim na nove likovne medije i video, od kojih se posebno izdvajaju Sajam kratke elektronske forme KEF u organizaciji REKS – Kulturnog centra B92 u Beogradu, Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA u Novom Sadu i Festival alternativnog video izraza „AVI fest“ u Podgorici.

Učestvovala je u projektima u organizaciji Akademije umetnosti, kao što su zajednički projekat-izložba profesora, saradnika i studenata pod nazivom „Razlike“ i Međunarodni festival kratkog filma i videa SHORTZ. Dobitnica je brojnih nagrada i školarina.

Na Sajmovima kratke elektronske forme KEF 2008. godine odlikovana je nagradom publike, a 2009. i 2010. osvojila je prvu nagradu u takmičarskom delu. Posebno zapaženo bilo je njeno učešće na Festivalu „One Minute“ u Brazilu 2011. godine, gde je njen rad pod nazivom X-treme 1, 2, 3 dobio pohvalu za najbolji video.

Nagradu Fondacije „Mali princ“ dobila je kao najuspešniji student Likovnog departmana za školsku 2011/2012. godinu.

Trenutno je studentkinja Master studija Novih likovnih medija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Aleksandra Obradović rođena je 1978. godine u Prištini. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 2002....