Obeleženo punoletstvo i uručene godišnje nagrade Fondacije “Mali princ”

Godišnje nagrade Fondacije “Mali princ” za umetničko stvaralaštvo u oblasti muzičke, dramske i likovne umetnosti dobili su studenti Akademije umetnosti Iva Dimitrijević (muzička umetnost), Sara Simović (dramska umetnost) i Sara Masnikosa (likovna umetnost). Statuu i novčanu nagradu u iznosu od 1500 evra studentima je dodelila Aleksandra Veđeci Boškov, osnivač fondacije i Ksenija Blažić, direktorica fondacije na svečanosti koja je u skladu sa epidemiološkim merama upriličena u Svečanoj sali Akademije umetnosti u objektu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

O nagrađenima

Iva Dimitrijević, Akademiju umetnosti Novi Sad, studije harfe upisala je 2017. godine, dve godine pre svoje generacije u klasi profesorice Staše Mirković i više stručne saradnice mr. Mine Momčilović Belić. Odličan je student sa najvišim ocenama. Tokom svog školovanja takmičila se na najprestižnijim takmičenjima i pohađala master radionice eminentnih muzičara u zemlji i inostranstvu. Osvojila je 23 nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, od kojih je 11 prvih nagrada.

Video o Ivi Dimitrijević

Sara Simović, studije glume u klasi doc. Borisa Liješevića, upisala je 2017. godine. Kao aktivni član pozorista “Promena” igrala je u predstavama “Prijemni ispit” i “Jednočinke” u režiji doc. Borisa Lijesevića. Za vreme studiranja igrala je u mjuziklu „Kosa“ Pozorišta mladih (2019.), te u predstavi „Velika depresija“ Srpskog narodnog pozorišta (2020.). Na sceni Savremenog pozorišta u Kragujevcu (2019.) igrala je u predstavi „Čoveče ti si mlad“. U petoj sezoni serije „Ubice mog oca“ (2021.) Zaigrala je u ulozi Dajane. Igrala u filovima „Vozi me na more“ (diplomski film studentkinje sa Fakulteta dramskih umetnosti) i u filmu „Roze“ (2018.), gde je na festivalu „Filmski front“ u Novom Sadu osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Video o Sari Simović

Sara Masnikosa, Akademiju umetnosti Novi Sad, smer slikarstvo upisala je 2014. Osnovne studije završila je 2020. u klasi profesora Gorana Despotovskog, sa prosečnom ocenom 9,96. Trenutno je student master akademskih studija slikarstva takođe na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Redovno izlaže od 2015. godine. Samostalno je izlagala sedam puta. Učesnica je brojnih projekata od kojih se izdvaja projekat Art body art, u organizaciji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine i fondacije Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture, radionica i likovnih kolonija. Dobitnica je Dositejeve stipendije za 2019/20. i Godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umetnički rad iz umetničke discipline SLIKANjE (2020.)

Video o Sari Masnikosi

Počevši od školske 2003/2004. godine Fondacija nagrađuje po jednog studenta sa Departmana muzičke, likovnih i dramskih umetnosti za postignute vrhunske rezultate u tim umetničkim oblastima. Tokom godina, Fondacija „Mali princ“ i Akademija umetnosti konstantno su otvarale nove vidove saradnje. Izražavajući obostrano poštovanje i stalno težeći unapređivanju saradnje, Fondacija i Akademija godinama unazad, osim dodele ove nagrade, realizuju i niz drugih aktivnosti vezanih za nastavni proces, namenjenih pre svega studentima Akademije umetnosti.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Godišnje nagrade Fondacije “Mali princ” za umetničko stvaralaštvo u oblasti muzičke, dramske i likovne...