Janko Katić

Janko Katić rođen je 1984. godine je u Novom Sadu. Završio je srednju tehničku školu „Jovan Vukanović“ u Novom Sadu, odeljenje za arhitekturu 2003. godine. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, studijski program vajanje u klasi prof. Mladena Marinkova 2009. godine.

Pohađao je letnji semestar Outside Art Center u Firenci u Italiji 2007. godine.

Bio je učesnik brojnih izložbi među kojima se izdvajaju San Carlo dei Barnabiti, Outside Project u Firenci, Noć muzeja u Novom Sadu, The World Biennial Exhibition of Photography u Novom Sadu, Student Art Festival STARTFEST u Novom Sadu, International Video Festival „Videomedeja“ u Novom Sadu, izložba Sur Expositions, u Temišvaru, Projekat „Umetnost u Vojvodini danas“, Izložba „Mladi“ u Galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku, diplomska izložba studenata Akademije umetnosti u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, izložba Give Me A Minute u galeriji The Shirley, Brooklyn u Njujorku u SAD, izložba nagrađenih studenata „Perspektive“ u galeriji Art klinike u Novom Sadu.

Dobitnik je godišnje nagrade Akademije umetnosti u Novom Sadu za najuspešniji umetnički rad u školskoj 2008/2009. godini, kao i godišnje nagrade Led Art-a i Art klinike za najuspešnije mlade umetnike „Perspektive“.

Nagradu Fondacije „Mali princ“ dobio je kao najuspešniji student Likovnog departmana za školsku 2009/2010. godinu.

Trenutno živi i radi u Berlinu.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Janko Katić rođen je 1984. godine je u Novom Sadu. Završio je srednju tehničku školu „Jovan Vukanović“ u...