Iva Stanković

Iva Stanković rođena je 1985. godine u Novom Sadu. Osnovne studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu studirala je u klasama prof. Megumi Tešima i prof. Irine Jašvili od 2004. do 2008. godine.

Master studije na Akademiji umetnosti upisala je kod prof. Irine Jašvili, a završila uz mentorsku saradnju sa prof. Markom Josifovskim 2011. godine.

Dobitnica je većeg broja nagrada i stipendija među kojima se ističu stipendije Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka i Univerzitetske nagrade za postignuti izuzetan uspeh.

Član je većeg broja orkestara i kamernih sastava koji predstavljaju nosioce muzičkog života grada, poput orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, kamernih orkestara Camerata Academica i „Orfelin“, festivalskog orkestra „Kotorart“ i drugih.

Aktivnu saradnju i koncertne aktivnosti ostvaruje zajedno sa pijanistkinjom Slobodankom Stević, sa kojom je nastupala u prestižnim salama poput Gradske kuće u Novom Sadu. Od 2008. godine zaposlena je kao profesor violine u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi „Isidor Bajić“. Na takmičenjima i festivalima muzičkih škola učenici iz njene klase do sada su osvojili veći broj vrednih nagrada.

Nagradu Fondacije „Mali princ“ dobila je kao najuspešniji student Muzičkog departmana u školskoj 2007/2008. godini.

Vesti

Poslednje vesti sa našeg sajta

Limanski park u Novom Sadu dobio skulpturu: Svečano otkriven „Čovek jelen“ vajara Nikole Zarića

2023-04-29

Iva Stanković rođena je 1985. godine u Novom Sadu. Osnovne studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu...